Skip to main content
  • Οι άνθρωποι του Οίνοψ

Το Οἴνοψ wine restaurant cellar δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Παπαδάτο και το συνεργάτη του Δημήτρη Βαγγελάτο το 2015, σε μια εποχή που η αβεβαιότητα, τα capital controls και η οικονομική κρίση στη χώρα, μόνο πρόσφορο έδαφος για επιχειρείν δεν πρόσφεραν. Η πίστη στο project, η επιμονή, η αφοσίωση, η εργατικότητα και η «no risk no glory» φιλοσοφία τους έφεραν στις 28 Αυγούστου 2015 ένα καινοτόμο και πανέμορφο πολυχώρο, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κρασιού και της υψηλής γαστρονομίας

Το 2019 μέλος της επιχειρηματικής ομάδας έγινε και ο μέχρι τότε κοντινός συνεργάτης και φίλος των Αντώνη και Δημήτρη, Διονύσης Θωμάτος.

Αντώνης Παπαδάτος

Δημήτρης Βαγγελάτος

Διονύσης Θωμάτος

Το όνομά μας, «Οἴνοψ», είναι εμπνευσμένο από τα συγγράμματα του αρχαίου Έλληνα ποιητή Ομήρου, όπου η σύνθεση των χρωμάτων του ηλιοβασιλέματος παραλληλίζεται με το κόκκινο χρώμα του κρασιού, εξού και η ετυμηγορία κοκκινωπός.

Βρίσκεται σε ένα πανέμορφο σοκάκι του κεντρικού πεζοδρόμου του Αργοστολίου, πολύ κοντά στο δημοτικό θέατρο και την γραφική εκκλησία του αγίου Σπυρίδωνος. Έχει πρόσβαση από τον κεντρική λεωφόρο Γεωργίου Βεργωτή καθώς και από το λιθόστρωτο της πόλης όταν συναντήσεις την οδό Βαγγελάτου ( μέχρι πρότινος οδός Ιθάκης ).

Το minimal interior και exterior design, καθώς και η γραφικότητα που προσφέρουν τα σοκάκια που περιβάλλουν το κτίριο σε συνδυασμό με τον υπέροχο κήπο του δικαστικού μεγάρου που ομορφαίνει τη γειτονιά, καθιστούν το Οἴνοψ wine restaurant cellar την ιδανική επιλογή για ένα δείπνο, μια γευσιγνωσία κρασιού ή και ένα συνδυασμό των δυο, χειμώνα και καλοκαίρι.

Οἴνοψ Wine Restaurant Cellar
Βεργωτή & Ιθάκης
Αργοστόλι
Κεφαλονιά 28100